Ajax zonder uitfans tegen Real Sociedad

Sociedad wil géén Ajax-fans in Spanje: Amsterdammers 'zeer onaangenaam verrast'

Vandaag om 18:12

Ajax gaat het uitduel van 28 november met Real Sociedad zeer waarschijnlijk afwerken zonder de aanwezigheid van uitsupporters. Dat melden de Amsterdammers, die 'zeer onaangenaam verrast' zijn door het besluit van de Spaanse club, via de officiële kanalen. 

Ajax speelt over precies één maand het Europa League-duel in San Sebastián. Aanvankelijk waren er gewoon Amsterdamse fans welkom in de Spaanse stad, maar nu niet meer. Sociedad heeft Ajax laten weten dat het 'voornemens is om geen kaarten voor het uitvak te verstrekken', zo is te lezen. 

Die mededeling is hard binnengekomen op de burelen in de Johan Cruijff ArenA. Ajax geeft aan 'zeer onaangenaam verrast' te zijn. Dit alles heeft zich een tijdje terug afgespeeld, want Ajax heeft de afgelopen weken meermaals met de UEFA, Sociedad én de lokale autoriteiten overlegd over de organisatie van het duel. 

Uit die gesprekken bleek dat de Spaanse club 'meerdere negatieve ervaringen' heeft met eerdere bezoeken van fans van andere buitenlandse clubs. 'Ajax lijkt daar nu de dupe van te worden. Vooruitlopend op een definitieve beslissing heeft Ajax de kwestie reeds bij de UEFA aanhangig gemaakt', besluit de club. 

Het nieuws doet denken aan twee weken terug. Toen kreeg PSV vlak voor het uitduel met Paris Saint-Germain in de Champions League een soortgelijke mededeling. Hoger beroep haalde voor de Eindhovenaren toen niets uit. 

Beluister de special van #DoneDeal over het ontslag van Erik ten Hag bij Manchester United!