'Ik zou het heel onverstandig vinden als Ajax Berghuis meeneemt naar De Kuip'

'Ik zou het heel onverstandig vinden als Ajax Berghuis meeneemt naar De Kuip'

Vandaag om 19:51

Mike Verweij en Valentijn Driessen denken dat Ajax er goed aan doet om Steven Berghuis thuis te laten als de Amsterdammers het woensdag opnemen tegen aartsrivaal Feyenoord. Het duo vindt dat Francesco Farioli geen risico moet nemen met zijn pupil. Daarnaast zou de aanwezigheid van de aanvaller in De Kuip 'olie op het vuur gooien'.

"Ik zou het heel onverstandig vinden als Ajax Berghuis meeneemt", begint Verweij in Kick-off. "Hij kan niet in de basis staan. Je moet dan één ding niet doen: hem in de dug-out zetten in De Kuip. Dat is natuurlijk gewoon olie op het vuur. Ik denk dat het veel verstandiger is voor Berghuis om nog een paar dagen extra rust te pakken en gewoon bij Ajax - PSV op de bank te zitten en een paar minuten te maken."

Driessen sluit zich in de podcast van De Telegraaf aan bij de woorden van zijn collega. "Ik denk dat Berghuis er niets mee te winnen heeft", klinkt het. "Je gaat hem alleen inzetten om iets te forceren en ik denk dat hij nog niet zo ver is dat hij de boel kan forceren."

De journalist is bang dat Berghuis bij eventuele speeltijd een terugval krijgt. "Hij heeft nu bijna twee maanden niet gespeeld. Voor hetzelfde geld raakt hij weer geblesseerd en kan hij zeker niet spelen tegen PSV. Ik had het risico dus nooit genomen."