Driessen haalt Ajax en Farioli weer door de mangel

Driessen opnieuw snoeihard: 'Farioli is een Italiaan, en hij durft niet'

Vandaag om 18:33
Laatste update: om 18:38

Valentijn Driessen heeft ook de nieuwe aflevering de podcast Kick Off aangegrepen om zich kritisch uit te laten over Francesco Farioli. De journalist van De Telegraaf vindt de trainer van Ajax te laf, wat resulteert in stroef veldspel. 

'De naamgever van het stadion, Johan Cruijff, die het vermaken van het publiek als het hoogste goed beschouwde, zou zich in zijn graf hebben omgedraaid', tekende Driessen na Ajax - Willem ll (1-0) al op in zijn column voor De Telegraaf. Een dag later is de kritiek er niet milder op geworden.

Als presentator Pim Sedee stelt dat bij Ajax momenteel een 'gouden lichting' aanstaande is, reageert Driessen fel. "Wie zegt dat?!", countert hij. Driessen neemt vervolgens PSV-back Matteo Dams als voorbeeld. De Belg kreeg na vele blessures de kans in Eindhoven, en greep die. "Op Eredivisie-niveau doet hij het goed, op Paris Saint-Germain-niveau wat minder."

"Je moet durven", vervolgt Driessen na ook het geval van de zeventienjarige FC Barcelona-verdediger Pau Cubarsí te hebben aangehaald. Aan die durf ontbreekt het bij Farioli, vindt de journalist. "Deze man is een Italiaan en hij durft niet. Het gaat alleen maar op zekerheid. Dan win je wedstrijden met 1-0. Als Ajax dat wil, prima. Maar zo wil ik Ajax niet zien."

Beluister de special van #DoneDeal over het ontslag van Erik ten Hag bij Manchester United!