Vermoedelijke opstelling Feyenoord

Vermoedelijke Klassieker-XI Feyenoord: Timber tegen Ajax, Priske kiest spits

Vandaag om 17:25
Laatste update: om 17:41

De kruitdampen in De Galgenwaard zijn nauwelijks opgetrokken, of Feyenoord moet alweer aan de bak. In De Kuip is woensdagavond aartsrivaal Ajax de tegenstander. VoetbalPrimeur stapt in de schoenen van trainer Brian Priske en doet een gooi naar de vermoedelijke opstelling. 

Waar Feyenoord voor de interlandbreak stroef draaide, gaat het nu als een trein. Tegen FC Utrecht kwamen de Rotterdammers eigenlijk helemaal niet in de problemen. Timon Wellenreuther hield zijn doel schoon, en zal ook tegen Ajax opnieuw onder de lat staan. Voor hem zal opnieuw Givairo Read staan. De rechtsback verving Jordan Lotomba tegen Utrecht, en zal dat tegen Ajax opnieuw doen. Laatstgenoemde is immers nog niet fit. Ook Gernot Trauner zal terugkeren in de basis. David Hancko en Hugo Bueno zijn de andere verdedigers. 

De middelste linie van Feyenoord is de laatste weken misschien wel het meest indrukwekkend. Redenen om daaraan te sleutelen zal Priske dus niet hebben. In-beom Hwang en Antoni Milambo verschijnen sowieso aan de aftrap. Aanvoerder Quinten Timber normaliter ook, maar hij viel tegen Utrecht geblesseerd uit. Waarschijnlijk is hij wel op tijd fit om woensdag om 18.00 uur te beginnen. "Quinten zei dat het geen probleem zou zijn", zei Hancko al na afloop. 

Voorin is er eveneens één twijfelgeval. Ayase Ueda was er in De Galgenwaard niet bij, en ook de Klassieker lijkt voor de Japanse spits te vroeg te komen. Met Julián Carranza beschikt Priske in ieder geval over een aanvaller die kan scoren. Dat bewees hij zondag met de openingstreffer. De Rotterdamse flanken zullen tegen Ajax ingevuld worden door Ibrahim Osman en Igor Paixão. 

De vermoedelijke opstelling van Feyenoord: Wellenreuther; Read, Trauner, Hancko, Bueno; Hwang, Timber, Milambo; Osman, Carranza, Paixão