Feyenoord bevestigt: Geertruida neemt voor Klassieker afscheid in De Kuip

Voormalig Feyenoord-aanvoerder neemt voor Klassieker afscheid van Rotterdamse fans

Vandaag om 15:55

Het Feyenoord-publiek kan voor aanvang van De Klassieker afscheid nemen van Lutsharel Geertruida. De naar RB Leipzig vertrokken verdediger wordt voor de wedstrijd van woensdag nog één keer in het zonnetje gezet door zijn voormalig werkgever.

Als aartsrivalen Feyenoord en Ajax het woensdag om 18.00 uur tegen elkaar opnemen in de Eredivisie, is Geertruida in De Kuip aanwezig. De voormalig aanvoerder van de thuisploeg neemt voor aanvang van De Klassieker namelijk afscheid van het Rotterdamse publiek, zo meldt Feyenoord maandag.

'Geertruida zal woensdag na de warming-up het veld van De Kuip betreden voor onder meer een ereronde langs de tribunes. Extra reden dus om tijdig naar het stadion te komen en het kind van de club zo het afscheid te geven dat hij verdient', klinkt het op de clubsite.

De verdediger speelde in totaal 202 officiële wedstrijden voor de hoofdmacht van de Rotterdammers. Daarin was hij 24 keer trefzeker en gaf hij elf assists. Afgelopen zomer koos Geertruida voor een avontuur in de Bundesliga. RB Leipzig legde naar verluidt achttien miljoen euro neer voor de diensten van de Nederlander.