Van Hooijdonk denkt dat Feyenoord profiteert van politiestakingen

'Een zegen voor Feyenoord dat de Klassieker toen van het programma is gegaan'

27 oktober om 23:34
Laatste update: 27 oktober om 23:36

Het komt Feyenoord goed uit dat de Klassieker aanstaande woensdag wordt afgewerkt, in plaats van op 1 september, de oorspronkelijke speeldatum. Dat stelt Pierre van Hooijdonk, die constateert dat Feyenoord een kleine twee maanden later véél verder is.

Feyenoord - Ajax zou aanvankelijk op 1 september gespeeld worden, maar politiestakingen zorgden toen voor uitstel. "Voor Feyenoord is het een zegen geweest dat De Klassieker toen van het programma is gegaan", aldus Van Hooijdonk zondagavond bij Studio Voetbal. 

De oud-spits doelt daarmee op de stroeve start van de Rotterdammers, die gelijkspeelden tegen onder meer Sparta en FC Groningen. Nu zit Feyenoord midden in een zeer drukke fase. Er werd aanvankelijk gevreesd voor veel puntenverlies, maar zowel de resultaten als het spel is uitstekend. 

"Ze spelen met een heel ander elftal. Gijs Smal of Hugo Bueno, dat is een heel verschil", vergelijkt de analist. "En In-beom Hwang speelde tegen Bayer Leverkusen na een keer trainen al mee. We zijn een paar weken verder en hij is een echte patron geworden, de absolute leider van het team. En Gernot Trauner, die tegen FC Utrecht niet meedeed maar tegen Benfica wel, brengt zoveel rust. En pak Ibrahim Osman erbij. Die is ook weer een paar weken verder. Feyenoord heeft gewoon een kwaliteitsinjectie gekregen."