Ex-Manchester United-aanvoerder Gary Neville reageert op ontslag van Erik ten Hag

Neville onthult 'doorslaggevende factor' voor ontslag Ten Hag: 'Mysterie geweest'

Vandaag om 15:32

Voormalig Manchester United-aanvoerder Gary Neville heeft bij Sky Sports zijn zegje gedaan over het ontslag van Erik ten Hag. De analist denkt te weten wat voor het bestuur van Manchester United uiteindelijk de doorslaggevende factor was om de Nederlander de laan uit te sturen.

"Wat mij het meest verbaasd heeft, is hoe slecht dat er is omgegaan met de nieuwe spelers die zijn binnengehaald", begint Neville zijn verhaal. "Ik had echt het gevoel dat ze, na een goede transferzomer, een goed niveau konden gaan aantikken en dat Ten Hag een bepaalde stabiliteit zou hebben in zijn ploeg. Maar het feit dat ze veertiende staan is onacceptabel. Je kunt geen veertiende staan na negen of tien wedstrijden, als er zoveel gespendeerd is onder hele hoge druk. Ik had gehoopt dat het anders was geëindigd..."

Volgens de oud-verdediger heerst er bij de fans ook vooral teleurstelling. "Ik denk dat de United-fans hoopten dat de manager mocht aanblijven en dat het vertrouwen dat hem in de zomer nog getoond werd, zich zou uitbetalen. Maar dat is niet het geval. Ik denk dat het gebrek aan identiteit en speelstijl de doorslag heeft gegeven, dat is voor tweeënhalf jaar een mysterie geweest."

De nederlaag van afgelopen weekend bleek uiteindelijk de druppel die de emmer deed overlopen. Op bezoek bij West Ham United ging de ploeg van Ten Hag door een late penalty met 1-2 onderuit. "Ik was zondag verbaasd om Casemiro aan de aftrap te zien in plaats van Manuel Ugarte, die hem uiteindelijk moet gaan vervangen", vertelt Neville over de wedstrijd. "Als ik de eigenaar van de club was geweest en dat zag, zou ik ook vragen stellen. Er is duidelijk een gebrek aan stijl geweest en Ten Hag heeft geen consistente resultaten kunnen boeken, terwijl veel spelers wel uit zijn boekje komen."

Beluister de special van #DoneDeal over het ontslag van Erik ten Hag bij Manchester United!