Neville vreest nu echt voor ontslag Ten Hag

Neville voorspelt ontslag Ten Hag: 'Komt aan op dat duel, druk wordt ondraaglijk'

Vandaag om 09:20

Gary Neville vreest dat een ontslag van Erik ten Hag bij Manchester United nabij is. De clubicoon benadrukt dat de Nederlandse manager zich volgende week geen nieuwe misstap kan veroorloven in de Premier League-topper tegen Chelsea.

Volgens Neville wordt de druk 'ondraaglijk' als The Mancunians zondag verliezen van Chelsea. De ploeg van Ten Hag ging afgelopen weekend met 2-1 onderuit bij West Ham United na een discutabele strafschop in blessuretijd. United staat daardoor slechts veertiende in de Premier League na negen duels. Het is de op één na slechtste seizoenstart ooit van de topclub. Dat terwijl Ten Hag in de zomer na lang beraad het vertrouwen kreeg en meer dan 200 miljoen euro mocht uitgeven.

"Erik ten Hag vraagt om problemen. We zitten niet meer in het begin van het seizoen, 25 procent van de competitie is gespeeld. Het niveau zal voor iedereen bij de club een grote zorg zijn. Ze staan ​​veertiende, ze hebben een fortuin uitgegeven", zegt Neville bij Sky Sports. De voormalig rechtsback ziet dat donkere wolken zich samenpakken boven het hoofd van Ten Hag. Hij sluit een ontslag allerminst uit. 'Ze spelen midweeks (tegen Leicester City in de League Cup, red.), maar het komt allemaal aan op het duel met Chelsea."

Neville ziet het somber in. "Elk team dat een beetje fatsoenlijk kan spelen, zal van dit United winnen", oordeelt hij. "En Chelsea heeft die kwaliteit. Manchester United verkeert in gevaar. Ik denk niet dat ze nog een nederlaag op Old Trafford kunnen hebben. Ik denk dat ze op het punt zijn dat de zorgen echt groot zijn. Ik maak mij ook zorgen om het gebrek aan doelpunten en goede optredens. Het stapelt zich op."

Volgens Neville zijn de excuses op. "Ze blijven kansen missen. En dit zijn vooral spelers die de afgelopen seizoenen zijn aangetrokken. Het is een ontnuchterende tijd. Het lijkt helemaal mis te gaan. Het komt op het punt dat de druk op Ten Hag ondraaglijk wordt, puur vanwege de positie in de competitie. Ik bedoel, het is Manchester United. Zij kunnen na negen duels niet veertiende staan..."

The Daily Mail onthulde onlangs al dat Manchester United potentiële opvolgers van Ten Hag aan het aftasten is. Zo sprak de club al met voormalig FC Barcelona-trainer Xavi.