PEC Zwolle akkoord met schorsing voor Younes Namli

PEC en Namli horen straf en gaan akkoord met schorsing na charge op Saibari

Vandaag om 14:47

PEC Zwolle en Younes Namli gaan akkoord met de schorsing die de aanvaller annex aanvallende middenvelder opgelegd kreeg na zijn rode kaart in het duel met PSV (6-0). Namli mist daardoor de komende twee duels van PEC. Het derde duel is voorwaardelijk.

Namli moest zaterdagavond in het duel met PSV voortijdig het veld verlaten na een charge op Ismael Saibari en dus moest PEC met tien man verder. De dertigjarige spelmaker wist direct dat het foute boel was, bevestigde hij na afloop. "Ik schrok ervan. Ik wilde de counter eruit halen en eigenlijk zijn standbeen wegtikken. Daar krijg je normaal gesproken geel voor. Maar Saibari ging voor me langs, waardoor ik op zijn kuit terechtkwam. Ik wist meteen dat het rood was. Ik heb ook niet geklaagd."

Als gevolg van zijn rode kaart, hoorde Namli later zijn straf: drie duels schorsing, waarvan één voorwaardelijk. PEC laat maandag via de eigen kanalen weten dat alle partijen akkoord gaat met de opgelegde straf. Namli mist dus in ieder geval de komende twee wedstrijden van PEC. Dinsdag spelen de Zwollenaren in de beker tegen NEC Nijmegen en zondag staat in de Eredivisie de IJsselderby met Go Ahead Eagles op de planning.