Eredivisie-flops speelronde 10 Eredivisie-seizoen 2024/25

Eredivisie-flops: PEC Zwolle hofleverancier na hard pak slaag in Eindhoven

Vandaag om 11:00

Speelronde tien zit er op, en dus is het tijd voor de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur. Leandro Bacuna en Mimeirhel Benita verdienen na hun curieuze eigen doelpunten een plekje, terwijl PEC Zwolle na de afgang bij PSV hofleverancier is. 

Younes Namli (PEC Zwolle)
PEC speelde zaterdag een kansloze wedstrijd in Eindhoven. Toen Namli bij een 2-0 achterstand ook nog eens direct rood kreeg, kon alle hoop op een resultaat definitief de prullenbak in. Over de kleur van die kaart viel niet te twisten. De spelmaker van PEC ging veel te hard door op Ismael Saibari, en gaf na afloop aan er zelf ook van te zijn geschrokken. 

Leandro Bacuna (FC Groningen
Groningen was lang op weg naar een punt in Sittard, maar liep in de 86e minuut alsnog tegen een nederlaag aan. De wijze waarop dat gebeurde was wel heel knullig. Aanvoerder Leandro Bacuna werkte de bal na een corner van Fortuna op bizarre wijze in zijn eigen goal. Het was uiteraard niet express, maar zo leek het bijna wel. 

Roshon van Eijma (RKC Waalwijk)
De centrale verdediger zakte uit bij NAC Breda, overigens niet als enige speler van RKC, door het ijs. De manier waarop hij zich liet aftroeven bij de 2-0 van NAC zei eigenlijk alles over zijn optreden. Eerst tikte hij de bal zelf over de zijlijn, om vervolgens niet scherp genoeg te reageren. 

Joris Kramer (Go Ahead Eagles)
Zal zijn teamgenoten enorm dankbaar zijn voor de knappe comeback in Alkmaar, want in de eerste helft vertolkte de verdediger nog een heel ongelukkige rol. Kramer maakte toen na een voorzet wel heel opzichtelijk hands, iets wat AZ een strafschop en een voorsprong opleverde. "Thuis op de bank lach je hierom", zei hij na afloop schuldbewust bij ESPN. 

Olivier Aertssen (PEC Zwolle)
Het leek soms wel alsof PEC er in Eindhoven een beetje met de pet naar gooide. Aertssen vormde daarin geen uitzondering. Hoeveel ruimte de centrale verdediger aan Ricardo Pepi gaf bij de openingstreffer, was opmerkelijk. Na 57 minuten spelen had trainer Johnny Jansen genoeg gezien. 

Mimeirhel Benita (Heracles Almelo)
Is als huurling van Feyenoord bezig aan een goed seizoen in Almelo, maar had zondag in de streekderby tegen FC Twente een behoorlijke offday. Na 38 minuten spelen maakte de rechtervleugelverdediger een wel heel curieus eigen doelpunt. Benita dacht de bal onschuldig terug te spelen naar doelman Fabian de Keijzer, maar die was in geen velden of wegen te bekennen. 

Arno Verschueren (Sparta Rotterdam)
Sparta stelde zwaar teleur in Heerenveen, en Verschueren was misschien wel de grootste dissonant. De Belg, die nog altijd wacht op zijn eerste goal van dit seizoen, speelde eigenlijk niks klaar in Friesland. Van een vormcrisis is in zijn geval absoluut sprake. 

Jasper Schendelaar (PEC Zwolle)
Heus niet elke goal die PSV zaterdag maakte viel Schendelaar aan te rekenen, maar de keeper van PEC had bij sommige treffers echt beter voor de dag kunnen komen. Zo greep hij behoorlijk mis bij de 3-0 van Malik Tillman, was hij niet overtuigend bij de 5-0 van Ricardo Pepi en kon Johan Bakayoko hem bij de 6-0 wel heel makkelijk verschalken in de korte hoek.