Van den Berg na PSV - PEC Zwolle

Harde woorden bij PEC na deceptie: 'Paar hebben er niet alles aan gedaan'

Vandaag om 21:13

Davy van den Berg kraakt harde noten na de 6-0 nederlaag van PEC Zwolle bij PSV. De viceaanvoerder meent dat niet al zijn ploeggenoten alles hebben gegeven om een forse verliespartij te voorkomen.

Bij rust keek PEC tegen een 2-0 achterstand aan. Vlak voor het verstrijken van het eerste bedrijf moesten de bezoekers met tien man verder door een rode kaart voor Younes Namli. "Of voetbal vanavond leuk was? Ik ben verplicht om ja te zeggen", sombert Van den Berg bij ESPN. "Je weet hoe lastig het gaat worden. Met een rode kaart wordt het niet makkelijker. Ik wil hem niet blamen, ik ken hem als persoon", doelt de middenvelder op Namli. "Dat doet hij niet bewust."

Namli kreeg rood na een charge op Ismael Saibari. "Dan wordt het niet makkelijker voor ons. Dan moet je een kerel zijn, zodat je met opgeheven hoofd naar huis kan. Ik denk dat een paar er niet alles aan gedaan hebben", stelt Van den Berg. "Dat gevoel had ik. Als je 6-0 verliest, kan je niet met opgeheven hoofd naar huis. We moeten in de spiegel kijken, ondanks dat het PSV is."

Volgens Van den Berg had PEC 'karakter moeten tonen'. "Hoe makkelijk wij PSV voorzetten laten geven... En we helpen elkaar niet. Dat kan je je niet veroorloven tegen PSV."