'Fantastische Lang beetje anders in zijn hoofd'

Lang weer meest besproken PSV'er: 'Zou echt graag met hem willen werken'

Vandaag om 09:45

Noa Lang hield de gemoederen weer bezig het voorbije weekend, zo is ook bij Studio Voetbal opgevallen. De 25-jarige linksbuiten scoorde voor PSV tijdens de ruime zege op PEC Zwolle (6-0), maar besloot vervolgens reclame te maken voor zijn onlangs verschenen liedje Damage.

"Weet je wat het is? Die jongen kan gewoon heel goed voetballen. Hij is technisch vaardig en heeft durf, hij heeft eigenlijk alles wat je wilt van een buitenspeler. Hij zoekt altijd de actie en daar houd ik wel van", begint Theo Janssen. "Mensen zijn alleen heel erg kritisch op de dingen eromheen. Reclame maken voor je nummer, van mij hoeft dat niet. Je bent aan het voetballen en met je werk bezig. Hij hoeft geen reclame te maken op het voetbalveld."

Ron Jans weet dat ze Lang bij FC Twente 'een heel lieve jongen vonden'. "Hoe hij zich presenteert is eigenlijk bijzaak", aldus de FC Utrecht-trainer. "Ik zou echt heel graag met hem willen werken, en me dan verdiepen in dingen die hij allemaal doet. Waar dat allemaal vandaan komt." Hij erkent wel dat je geen 23 spelers als Lang in je selectie moet hebben. "Doe maar niet, dan krijg ik teveel gesprekken. Maar ik vind het wel wat hebben. Als hij in het veld maar zijn dingen doet."

Daar is Ibrahim Afellay het mee eens. "Je beoordeelt hem uiteindelijk op hetgene hij op het veld laat zien. Hij is een genot om naar te kijken als hij fit is. Je creëert een bepaalde negativiteit om je heen, maar dat heb je zelf in de hand. Daar kiest hij voor, dat is zijn goed recht."

Pierre van Hooijdonk zou Lang ook altijd oproepen voor het Nederlands elftal. "Zeker. Wat Theo aangeeft: hij is een fantastische buitenspeler, maar hij is een beetje anders in zijn hoofd dan de meeste mensen", besluit de oud-spits.