Shearer steunt Ten Hag: 'Afschuwelijke penalty'

Steun voor Ten Hag na United-nederlaag: 'Afschuwelijk, echt verschrikkelijk'

Vandaag om 19:18

De winnende penalty van West Ham United tegen Manchester United na een vermeende overtreding van Matthijs de Ligt, houdt de gemoederen bezig. John van 't Schip en Sander Westerveld vinden het niet zo vreemd dat de VAR ingreep, maar Alan Shearer spuwt zijn gal over de beslissing van de arbitrage.

"Ze hebben zichzelf in de voet geschoten. Ik denk dat het geen penalty is, maar als je naar de letter van de wet kijkt: hij mist de bal en schopt tegen de tegenstander", stelt Westerveld bij Viaplay. "Ik vind het zwaar, maar het is niet overduidelijk. Ik kan tevreden zijn met allebei, wel en geen penalty."

Ook tafelgenoot Van 't Schip kan wel begrip opbrengen voor de VAR-ingreep. "Het is heel ongelukkig. Ik snap dat de scheidsrechter het niet kan zien in de kluwe van spelers. Maar de VAR ziet heel duidelijk een contact", vertelt de ex-trainer van Ajax. "Het is duidelijk dat De Ligt de bal niet raakt en contact heeft met de knie van Danny Ings. Als je daar puur naar kijkt, dan is er gewoon contact."

In Engeland is Alan Shearer een stuk uitgesprokener. "Een afschuwelijke beslissing", oordeelt de voormalig topspits bij Premier League Productions. "Echt verschrikkelijk, of je nu wel of niet houdt van Manchester United. Ik snap niet waarom Michael Oliver (de VAR, red.) op de lijn kwam."