Lucius lovend over Hancko, Bueno en Timber

Feyenoord-drietal blinkt uit: 'Hij is echt de relevatie van dit seizoen'

Vandaag om 08:57
Laatste update: om 09:17

Theo Lucius heeft drie spelers van Feyenoord opgenomen in zijn elftal van de week voor De Telegraaf. De oud-voetballer zag een 'oppermachtig' Feyenoord op bezoek bij FC Utrecht (0-2) en zag meerdere uitblinkers aan Rotterdamse zijde.

Hancko is de eerste Feyenoorder die kan rekenen op lof van Lucius. "Hancko van Feyenoord staat erin, want op het EK en nu dit seizoen ook weer heeft iedereen gezien dat hij iets aparts is", zegt de oud-international. "Hij oogt zo stabiel, elke wedstrijd. Hij is goed aan de bal, maar ook verdedigend, in zijn doordekken, in alles neerzetten. Als hij zo doorgaat, komt hij ook heel goed binnen bij een nog grotere club. Want ook in de Champions League blijft hij zo goed en makkelijk overeind."

Ook aanwinst Hugo Bueno liet een goede indruk achter bij Feyenoord. "Bueno is in korte tijd belangrijk geworden bij Feyenoord en hij is één van die jongens achterin die zowel verdedigend als opbouwend enorm rustig blijft, tegen welke tegenstander of welke druk ook", vertelt Lucius. "Dat hebben ze goed voor elkaar daar, zoals ze ook vaak goed staan en de druk erop krijgen als ze een bal verliezen. Men dacht dat het een spannende pot zou worden bij FC Utrecht, maar ze waren oppermachtig."

Tot slot is ook Quinten Timber door Lucius gekozen. "Timber is echt de relevatie van dit seizoen bij Feyenoord en is mijn speler van de week, gezien de vooraf verwachte weerstand ook van FC Utrecht", aldus de voormalig profvoetballer. "Hij is een heerser op het middenveld, dat laat hij ook in de Champions League zien, en momenteel echt het gezicht van Feyenoord. Hij is opgestaan als leider en de aanjager geworden, die ineens ook vrij makkelijk het doel lijkt te vinden."