Ron Jans onder de indruk van Feyenoord

Ron Jans onder de indruk: 'Dan verspeelt Feyenoord niet veel punten meer'

Vandaag om 08:28

FC Utrecht-trainer Ron Jans is onder de indruk van Feyenoord. De Domstedelingen, die tweede staan in de Eredivisie, hadden vooraf hoge verwachtingen van de 'topper' tegen de Rotterdammers, maar kwamen van een koude kermis thuis.

"Op deze nederlaag is niets af te dingen. We hebben het geprobeerd, maar Feyenoord was gewoon beter. Zij kregen niet veel kansen, maar hadden wel de controle", stelt Jans bij ESPN. Feyenoord sloeg al na twaalf minuten toe via Julian Carranza. Na rust verdubbelde Quinten Timber de score met een afstandsschot. "Als Feyenoord zo blijft spelen, gaat het dit seizoen niet veel punten meer verspelen."

Ook bij Studio Voetbal maakt Jans een buiging voor Feyenoord. De ervaren oefenmeester ziet dat onder meer de zorgen over de spitspositie zijn verstomd. "Wij kenden Carranza nog niet zo goed, die deed het heel goed. Maar ik vond Ueda tegen Benfica ook heel goed. Die was ook heel balvast. Dan zie je dat als die jongens meer ritme krijgen, steeds beter worden. Ik vond Feyenoord echt heel goed."

Naast de gebruikelijke uitblinkers van de laatste weken, zet Jans nog een Feyenoorder in het zonnetje. "Read, de rechtsback. Die bleef gewoon recht overeind tegen een goede linksbuiten. Ik ben benieuwd of we daar meer van gaan horen."