Perez over wisselvalligheid van AZ

Perez verbaasd: 'Hoe moeten wij in godsnaam ons werk kunnen doen?'

Vandaag om 08:33
Laatste update: om 09:15

Kenneth Perez begrijpt weinig van de wisselvalligheid van AZ. De Alkmaarders begonnen goed aan het nieuwe seizoen, maar van de laatste zes duels werd er niet één winnend afgesloten.

Bij Dit Was Het Weekend komt de slechte reeks van AZ ter sprake. De Alkmaarders kwamen zondagavond niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Go Ahead Eagles, nadat ze op een 2-0 voorsprong waren gekomen. "Hoe moeten wij in godsnaam ons werk kunnen doen? Het is niet te doen", aldus Perez. 

"Mensen zouden een keer iets meer begrip kunnen opbrengen", reageert presentator Jan Joost van Gangelen met een knipoog. Perez: "Dat vind ik ook. AZ hadden we aan het begin van het seizoen nog van: knap, de naaste belager van PSV... Zes wedstrijden later hebben ze vijf nederlagen en één gelijkspel. Nu staan ze dertien punten achter op PSV en hebben ze geen schijn van kans meer."

Vervolgens maakt Perez de vergelijking met Feyenoord, dat juist moeizaam aan het seizoen begon. Het spel van de Rotterdammers kwam op kritiek te staan van veel analisten. "Dat hadden wij misschien beter in kunnen inzien met geduld en nieuwe spelers. Dat marcheert nu als een kanon. Ik heb zó genoten van Feyenoord afgelopen woensdag (tegen Benfica, red.)."