AZ verslaat Go Ahead Eagles met 3-2

AZ geeft het weg tegen Go Ahead en wint voor vierde keer op rij niet in Eredivisie

27 oktober om 21:55
Laatste update: 27 oktober om 21:59

AZ heeft zondagavond wéér niet gewonnen. De Alkmaarders, die op 20 september de laatste Eredivisie-zege boekten, speelden gelijk tegen Go Ahead Eagles. Aanvankelijk was er niet veel aan de hand, maar na rust knokten de bezoekers zich terug: 2-2.

Dat AZ bij aanvang snakte naar een zege, is een understatement. De Alkmaarders verloren de laatste vijf wedstrijden, tegen respectievelijk FC Utrecht, Athletic Bilbao, Fortuna Sittard, PSV en Tottenham Hotspur. Go Ahead wilde wat recht zetten na de harde 1-5 nederlaag tegen Feyenoord vorig week.

Na een weinig spectaculaire openingsfase nam AZ in de 35ste minuut de leiding. Go Ahead-verdediger Joris Kramer maakte even daarvoor op een wat merkwaardige wijze hands, waarna de bal op de stip ging. Troy Parrott nam de strafschop, en vond het net: 1-0. Kort na rust slaagde de thuisploeg erin om de score te verdubbelen. Denso Kasius, tegen PSV ook al trefzeker, profiteerde van matig uitverdedigen bij de bezoekers. De assist kwam van Parrott.

Lang kon AZ niet genieten van die comfortabele voorsprong, want twee minuten later lag de bal in het andere net. Gerrit Nauber knikte raak uit een hoekschop, en bracht daarmee de spanning terug in Alkmaar. De spanning was compleet toen Victor Edvardsen vijf minuten voor tijd de 2-2 maakte, door de bal binnen te glijden.

De avond leek voor Martens en co. toch nog een zoet einde te hebben. Na een overtreding op invaller Mex Meerdink ging de bal aanvankelijk op de stip, maar na overleg met de VAR werd er doorgespeeld. In de paar minuten daarna werd er niet meer gescoord. Voor AZ, dat zelfs nog bijna verloor, is het zesde puntenverlies op een rij zodoende een feit.