Martens boos vanwege strafschopmoment AZ

Martens laat frustraties de vrije loop na penaltymoment AZ: 'Onbegrijpelijk'

27 oktober om 23:53
Laatste update: 27 oktober om 23:55

Maarten Martens vindt het onbegrijpelijk dat arbiter Richard Martens besloot om in de slotfase van AZ - Go Ahead Eagles terug te komen op zijn beslissing om de Alkmaarders een strafschop te geven. De trainer van de nummer zes van de Eredivisie stak zijn mening na afloop niet onder stoelen of banken. 

Het moment in kwestie voltrok zich in de slotfase van het duel tussen AZ en Go Ahead. Even daarvoor had de thuisploeg al een 2-0 voorsprong weggegeven. De avond leek toch nog positief te eindigen voor de Alkmaarders, toen arbiter Martens vlak voor het einde naar de stip wees. Invaller Mexx Meerdink was naar de grond gegaan in duel met Gerrit Nauber, verdediger van Go Ahead. De VAR bekeek de beelden, riep Martens naar het scherm, alvorens hij de strafschop annuleerde. 

"Ik heb de beelden even teruggekeken. Hij fluit voor een strafschop omdat hij contact ziet. Als je de beelden terugkijkt, zie je dat Nauber zich bij Mexx bij zijn heup en voet plaatst. Mexx gaat daar niet zomaar vallen, want anders loopt hij zo op de keeper af", countert een wat gefrustreerde Martens na afloop voor de camera van ESPN. "Het is op de beelden niet te zien dat dit geen strafschop is. Dat hij het dan terugdraait, vind ik onbegrijpelijk. Hij stond er heel dicht op en hij vond het een penalty, omdat Mexx de weg naar de goal werd ontnomen. Hij werd toch ook gehinderd?"

De veertigjarige oefenmeester ziet dat AZ de afgelopen weken vaker met pech te maken heeft gehad. Vorige week, tegen PSV, stond het bijvoorbeeld al snel met tien man. Dat vanwege een rode kaart voor linksback  David Møller Wolfe. "Dat zit dan ook allemaal niet mee. Tegen PSV worden we vrij snel met tien man gezet. Daar moeten we ook doorheen. Als het even meezit en je krijgt een strafschop, dan trek je hem vandaag nog over de streep."