Feyenoord-debutant Read (18) hoopt op nieuwe kans

Feyenoord-debutant (18) hoopt op nieuwe kans in 'wedstrijd van het seizoen'

Vandaag om 15:10

Door de blessure van Jordan Lotomba maakte Givairo Read tegen FC Utrecht (0-2) zijn basisdebuut voor Feyenoord. Na afloop spreekt de achttienjarige rechtsback van een 'prima' optreden.

Read hoorde een dag voor de wedstrijd van trainer Brian Priske dat hij zou spelen. "Ik had al wel een gevoel, omdat Lotomba en Nieuwkoop er niet bij zouden zijn", reageert hij voor de camera van ESPN. Het zorgde voor vlinders in zijn buik. "Spanning, je wilt je best doen, maar ik ben wel gewoon ontspannen. Gewoon mijn spel spelen, ik weet wat ik kan. Ik ben blij met Timber en Hwang, mijn medespelers hebben me goed geholpen."

Feyenoord hield het slot stevig op de deur in Utrecht. "Ik ben er trots op, we hebben beelden gekeken en er heel veel aandacht aan gegeven. Dat heeft goed uitgepakt", aldus Read, die terugkijkt op een 'prima wedstrijd', zo zegt hij zelf. "We zullen zien of ik meer ga spelen, ik hoop het natuurlijk wel. Ik kan nog veel verbeteren." Komende woensdag wacht Ajax in de Klassieker. "Ik ben benieuwd of ik ga spelen. Het is de wedstrijd van het seizoen."