Priske klaar voor Klassieker: ‘Ons niet gek laten maken’

Priske lovend over Feyenoord-tweetal: "Daarom is hem dit gegund"

Vandaag om 15:02
Laatste update: om 15:13

Brian Priske is onwijs tevreden na de 0-2 overwinning van Feyenoord op FC Utrecht. De hoofdtrainer van de Rotterdammers focust zich nu volledig op De Klassieker.

"We hebben de wedstrijd gedomineerd", begint een zeer tevreden Priske tegenover de camera van ESPN. "En dat na een doordeweekse Champions League-avond. Om 12.15 uur spelen is heel moeilijk. Daarom is deze prestatie heel knap."

Ook is de Feyenoord-trainer zeer te spreken over de basisdebutanten bij Feyenoord. Julián Carranza verving Ayase Ueda en was trefzeker. "Ik ben erg blij voor hem. Hij werkt hard, maar krijgt nog niet veel kansen. Daarom is hem dit gegund. Hij speelde ook een goede wedstrijd en zette goed druk."

De andere basisdebutant Givairo Read krijgt ook complimenten van Priske. "Hij deed het ook heel goed. Ik heb altijd in hem geloofd. Hij is jong en heeft veel potentie. Hij is erg sterk en snel."

Priske kan zich nu op gaan maken voor zijn eerste Klassieker. Woensdagavond om 18.00 uur komt Ajax naar De Kuip. "Wij moeten het geconcentreerd benaderen en ons niet gek laten maken door de emoties. Maar zoals iedereen weet is het een gigantische wedstrijd. Tuurlijk kijk ik er persoonlijk enorm naar uit. Alle focus gaat nu op hoe we Ajax willen verslaan", aldus de Deens.