Meijer hoeft niet te vrezen voor baan bij NEC

Eredivisie-trainer hoeft niet te vrezen voor baan: 'Staat niet ter discussie'

Vandaag om 09:25
Laatste update: om 09:37

Rogier Meijer hoeft voorlopig niet te vrezen voor een ontslag bij NEC. Technisch directeur Carlos Aalbers houdt vertrouwen in de oefenmeester, die het tij moet zien te keren met zijn ploeg.

De supporters uiten steeds meer hun onvrede over het functioneren van Meijer en er wordt door sommigen zelfs opgeroepen tot zijn ontslag. Dit gebeurde ook in de afgelopen seizoenen en ook toen sprak Aalbers meermaals zijn steun uit aan Meijer. Laatstgenoemde is momenteel bezig aan zijn vijfde seizoen in Nijmegen, waar hij beschikt over een aflopend contract.

"De positie van Rogier staat intern niet ter discussie", vertelt Aalbers aan De Gelderlander. "We hebben het volste vertrouwen dat we met deze technische staf en spelers het tij kunnen keren. Er zijn voetbalinhoudelijk wel een paar dingen die beter moeten, maar die bespreek ik persoonlijk met Rogier. Met de chemie tussen de trainer en de spelers is niets mis en dat is ook belangrijk."

Afgelopen vrijdag verloor NEC van Almere City (1-0) en eerder gingen de Nijmegenaren al onderuit tegen Heracles Almelo (1-2) en NAC Breda (1-0). "Na NAC was ik erg teleurgesteld over hoe we hadden gespeeld", reageert Aalbers. "Tegen Almere was het een heel andere wedstrijd. We creëerden aardig wat kansen en verloren door een knullige eigen goal. Dat gebeurt misschien nou eenmaal in de fase waarin we zitten. We spelen bij vlagen goed, maar zijn te wisselvallig. Dat weten Rogier en de spelers ook wel."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, Manchester United én El Clásico!