Eerste zege van het seizoen is een feit: Almere verslaat NEC dankzij eigen goal

25 oktober om 21:58

De fans van Almere moesten er even op wachten, maar de eerste overwinning van het seizoen is een feit. Vrijdagavond werd, dankzij een eigen doelpunt van Thomas Ouwejan, met 1-0 gewonnen van NEC Nijmegen.

Een hoogstaande wedstrijd was het niet in Almere, maar daar zal de thuisploeg maling aan hebben. Na drie gelijke spelen en zes nederlagen werd er eindelijk gewonnen. Iets meer dan tien minuten voor tijd was het raak voor de ploeg van Hedwiges Maduro. Kornelius Hansen werd knap vrijgespeeld op de rechterflank, waarna diens voorzet door NEC'ers Bram Nuytinck en Thomas Ouwejan in eigen doel werd gewerkt.

NEC zal met een heel zure nasmaak terug naar Nijmegen reizen. Niet alleen vanwege het knullige eigen doelpunt, maar ook vanwege de afgekeurde treffer van Koki Ogawa. De Japanner maakte in de eerste helft een treffer met het hoofd, maar daar zette de VAR uiteindelijk een streep door.

Almere City komt door de zege op NEC op zes punten, goed voor de zeventiende plek op de ranglijst. De Nijmegenaren blijven steken op tien punten en staan twaalfde.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, Manchester United én El Clásico!