Been over Pepi en Luuk de Jong bij PSV

Been maakt statement: 'Completer dan Luuk de Jong, ik zou hem durven ruilen'

Vandaag om 20:53

Mario Been is lyrisch over Ricardo Pepi, die zaterdagavond twee keer trefzeker was tegen PEC Zwolle (6-0). De oud-trainer is van mening dat de Amerikaanse spits van PSV niet minder is dan diens concurrent Luuk de Jong.

Pepi mocht zich tegen PEC vanaf de aftrap laten zien en beschaamde het vertrouwen van trainer Peter Bosz niet. Been noemt de 4-0, Pepi's tweede van de avond, een 'geweldige goal'. "Als hij nog vaker zou spelen - vaker dan Luuk - zou het dan ook zo goed gaan met PSV?", vraagt hij zich af bij De Eretribune op ESPN. "Ik vind hem wat completer dan De Jong. Hoe hij afwerkt, daar zit zoveel gevoel achter. kwalitatief vind ik hem echt heel erg goed."

Been zou vaker met Pepi gaan beginnen. "Hij mag relatief vaker gaan spelen", stelt de analist, die de Amerikaan een meer dan echte concurrent van De Jong vindt. "Ik denk dat de fitheid bepalend is of Bosz hem heel vaak zal gebruiken. Met het schema dat PSV speelt, lijkt het me logisch. Hij is zeker niet minder dan Luuk de Jong."

"Uit bij Paris Saint-Germain zou ik ook met hem (Pepi, red.) durven starten", gaat Been verder. "Hij is wat mobieler dan De Jong. Dan kan je in de omschakeling spelen. Ik zou hem durven ruilen."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, Manchester United én El Clásico!