Memphis bij Corinthians of Oranje

'Memphis is hier niet voor het geld, maar focus moet op Corinthians, niet Oranje'

Vandaag om 11:58

De prioriteiten van Memphis Depay moeten bij Corinthians liggen en niet bij het Nederlands elftal. Dat vindt Francisco De Laurentiis van ESPN Brazilië. De Laurentiis volgt de competitie en Corinthians op de voet en ziet dat de aanvaller het naar zijn zin heeft in Brazilië.

"Memphis doet het beter dan verwacht", steekt De Laurentiis van wal tegenover ESPN. "Ik dacht dat hij meer tijd nodig zou hebben om wedstrijdfit te raken. De Braziliaanse competitie loopt op zijn einde en alle spelers presteren op het top van hun kunnen, terwijl Memphis een tijd stil heeft gezeten. Je ziet dat hij nog wel een beetje ritme mist, maar hij laat grote verbeteringen zien de laatste wedstrijden."

Onder leiding van Memphis maakte Corinthians een flinke inhaalslag in de strijd om lijfsbehoud. Mede dankzij in totaal drie assists en één doelpunt staat de club nu zeventiende, met evenveel punten als de 'veilige' nummer zestien. "Hij lijkt het naar zijn zin te hebben in Brazilië", aldus De Laurentiis. "Hij is niet om hier geld te verdienen en dan weer naar Europa terug te keren. Je ziet veel jonge Corinthians-supporters een shirt met zijn naam dragen of zijn karakteristieke zweetband."

De Laurentiis heeft tevens een welgemeend advies voor Ronald Koeman. "Ik denk niet dat hij nu al opgeroepen moet worden voor de komende interlands. Koeman moet de situatie waar Corinthians in zit even afwachten. Als hij voor Nederland gaat spelen, mist hij een aantal belangrijke wedstrijden. Ik denk dat Memphis’ prioriteiten nu bij Corinthians moeten liggen, omdat ze hem écht nodig hebben om degradatie te vermijden."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!