Memphis weer belangrijk voor Corinthians

Memphis opnieuw belangrijk voor Corinthians: assist is niet genoeg voor zege

Vandaag om 09:26

Memphis Depay was in de nacht van donderdag op vrijdag opnieuw belangrijk voor Corinthians. In de eerste van de twee halve finales van de Copa Sudamericana tegen Racing Club was de Nederlander goed voor één assist en hij had zelfs de winnende treffer op zijn schoen. Uiteindelijk eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel.

De Copa Sudamericana is een competitie, waarin clubs uit Zuid-Amerika middels een knock-out systeem tegen elkaar strijden. Memphis heeft het met Corinthians tot de halve finale weten te schoppen en daarin nam de club het op tegen het Racing Club, dat momenteel op de vijfde plaats staat in de Argentijnse competitie.

Memphis begon aan de aftrap bij Corinthians. Een week geleden maakte hij zijn eerste treffer in dienst van zijn nieuwe club en tegen Racing Club was hij na elf minuten opnieuw belangrijk voor zijn ploeg. De aanvaller gaf een assist, nadat hij meerdere verdedigers met een dribbel verschalkte om vervolgens Yuri Alberto te bedienen. Laatstgenoemde maakte later in de wedstrijd ook zijn tweede treffer, maar ook de Argentijnen scoorden twee doelpunten. In de slotfase kon Memphis de winnende treffer maken, maar hij krulde de bal over.

Over een week staan de twee ploegen opnieuw tegenover elkaar in het tweede duel van het tweeluik. Voor Corinthians wacht eerst een duel met Cuiaba Esporte Club, de nummer negentien van de Braziliaanse competitie. Dat is een degradatiekraker, want Corinthians staat momenteel op de zeventiende plaats.