Memphis in Brazilië over zweetband

Memphis dolt in Braziliaanse media: 'Als hij hem maar niet gaat verkopen'

Vandaag om 16:09

Memphis Depay heeft zich populair gemaakt bij de Braziliaanse pers. De dertigjarige aanvaller maakte tegen Athletico Paranaense (5-2) met een geweldige vrije trap zijn eerste goal voor Corinthians. Bij het vieren van zijn treffer ging de zweetband van Memphis van zijn hoofd af.

"Mijn manier van juichen zegt genoeg over wat het met mij deed. Ik maakte het clublogo schoon met mijn zweetband en alles wat daarna gebeurde heb ik niet gepland", zegt Memphis na de wedstrijd. "Het voelde alsof de fans deze energie verdienden. Ik gaf hen mijn zweetband. Ik hoop dat de persoon die hem heeft gevangen er blij mee is. Zolang hij hem maar niet verkoopt op internet", lacht hij. "Nee, grapje."

Na de overwinning benadrukt Memphis dat het niet bij één doelpunt zal blijven. "Een doelpunt is een doelpunt, maar om op zo'n manier te scoren is iets wat elke speler wil. Het is een start van een mooie zaak. Voor mij persoonlijk is de Braziliaanse droom uitgekomen bij deze club. De fans verdienen doelpunten en avonden als deze."

Door de zege is Corinthians naar de veilige zestiende plaats geklommen. De nummers zeventien tot en met twintig hebben wel één of twee wedstrijden minder gespeeld.