Daniele Rugani blij met rentree en basisdebuut voor Ajax

Ajax-verdediger noemt zich weer voetballer: 'Voelde me niet altijd op mijn best'

Vandaag om 10:23

Daniele Rugani is blij dat hij zichzelf weer voetballer kan noemen. De Italiaan liet donderdagavond een zware periode met blessureleed achter zich en stond voor het eerst in de basis bij Ajax.

Rugani kampte lang met blessureleed, maar mocht tegen Qarabag (0-3) voor het eerst sinds zijn komst naar Ajax in de basiself van Francesco Farioli beginnen. "Het was lang geleden dat ik een wedstrijd vanaf het begin heb gespeeld, maar ik ben blij dat ik terug ben", aldus de Italiaanse mandekker in gesprek met Ajax TV. "Het was niet makkelijk, maar we hebben ons werk gedaan en daar zijn we blij mee."

"Ik voel me goed en daar ben ik blij om, want op de trainingen voelde ik me nog niet altijd op mijn best", gaat Rugani verder over de lastige tijd die hij achter de rug heeft. "Maar dat is normaal, want ik kom terug van een blessure. Dat heeft tijd nodig. Ik voel me nu weer comfortabel, mentaal en fysiek sterk, dus ik ben blij.''

Rugani omschrijft de periode als een 'hel'. "Met mijn blessure was het erg gesteld. Ik ben blij dat ik weer speler kan zijn en dat ik me weer sterker voel in mijn benen. We moeten het opbouwen en dat kost tijd, maar het gaat beter. Ik ben blij dat het nu snel gaat, op de juiste manier."

Helemaal soepel verliepen de voorbereidingen op zijn basisdebuut in Azerbeidzjan echter niet. De verdediger zat 'urenlang' vast op het vliegveld en werd tot overmaat van ramp ook nog door een insect gestoken in aanloop naar het Europa League-duel. "Hij was echt groot. Ik heb een enorme rode vlek, maar ik heb er verder geen last van."