Weghorst wil basisplaats niet meer afstaan

Weghorst wil basisplaats behouden: 'Je moet presteren, dat doe ik'

24 oktober om 23:18
Laatste update: 24 oktober om 23:28

Wout Weghorst is blij dat hij opnieuw zijn goaltje heeft meegepakt bij Ajax in het Europa League-duel met Qarabag. De spits begon voor de tweede keer in de basis sinds zijn transfer naar Amsterdam.

"Of ik heb genoten? Ja, op het einde wel", grijnst Weghorst voor de camera van Ziggo Sport. "Het eindresultaat was goed. In het begin hadden we het erg lastig. Die rode kaart veranderde het spelbeeld wel iets. Maar als je ziet hoe ze het ons in de tweede helft toch lastig maken, is dat wel frustrerend. Maar laten we positief zijn: uiteindelijk is 0-3 een goede uitslag in een uitwedstrijd. Goed, fijn en belangrijk. En een doelpuntje gemaakt. Daar leef je van."

Weghorst gaf ook nog een assist op Kenneth Taylor, maar hij wil niet met die eer strijken. "Je moet altijd eerlijk zijn, hè? Ik wilde de bal laag in de verre hoek schieten. Hij kwam volgens mij tegen z'n kuit, waardoor de bal iets terugsprong van de verdediger. Daardoor kwam ie perfect uit. De jongens zeiden wel: zeg gewoon dat het een assist was. Maar het was bedoeld als een schot."

Weghorst hoopt dat hij zondag tegen Willem II ook weer in de basis staat. "Natuurlijk, ik hoop het, ik ben er klaar voor. Als spits is er niets lekkerders om te scoren en dat doe ik nu drie wedstrijden op rij. Dat geeft heel veel vertrouwen. Ik wil heel graag zondag spelen. Ik moet het afdwingen en laten zien dat de trainer mij nodig heeft."

De routinier weet dat de spitsenstrijd bij Ajax voer voor discussie is bij de buitenwacht. "Het is een ding. Ik snap niet dat jullie er niet een keer klaar mee zijn, met steeds dezelfde vragen", kaatst hij desgevraagd terug. "Het is duidelijk dat ik wil voetballen. De situatie is zoals die is, je moet presteren en zorgen dat je er staat. Dat doe ik elke wedstrijd."

"Ik heb geen trigger nodig. Dat is iets wat er altijd is geweest. Dat er anders niet veel over blijft, wil ik niet zeggen, maar dat is een van mijn grootste krachten", besluit Weghorst.