Farioli wil niets weten van spitsenstrijd Ajax

Farioli sprak met Ajax-spitsen: 'Wil ze kansen geven die ze verdienen'

24 oktober om 22:25

Francesco Farioli erkent dat de uitvoering te wensen overliet, maar hij is erg blij met het resultaat van Ajax tegen Qarabag (0-3). De Italiaanse trainer toont zich ook gelukkig met de bijdrage van zijn spitsen. Zowel Wout Weghorst als Chuba Akpom scoorde donderdag.

"Ik ben blij met de uitslag, maar qua optreden willen we natuurlijk iets meer en iets beter", analyseert Farioli bij Ziggo Sport. De Italiaan deelt complimenten uit aan Qarabag, want Ajax had het lastig in de openingsfase. "Na de rode kaart veranderde de wedstrijd iets."

Farioli laat zich desgevraagd lovend uit over Mika Godts. "Hij geeft ons creativiteit, is sterk in de één-tegen-één en ook zijn werk zonder bal was goed. We zijn blij met zijn ontwikkeling. Zeker als je weet dat hij pas negentien jaar is en voor het eerst zoveel wedstrijden op rij speelt." Ook Wout Weghorst kan op complimenten rekenen. "Ik ben blij dat hij scoorde en met zijn bijdrage. Hetzelfde geldt voor Chuba Akpom na zijn invalbeurt. We hebben iedereen nodig."

Ajax kon Brian Brobbey rust gunnen in Azerbeidzjan. "Wij zijn heel gelukkig met zulke spitsen. Onze selectie is misschien niet helemaal in balans, we missen wat op de vleugels, maar we hebben qua spitsen waarschijnlijk het sterkste pact. We moeten ze zoveel en zo goed mogelijk gebruiken." De laatste weken voerde Weghorst de druk op Brobbey flink op, maar Farioli wil niets weten van een spitsenstrijd. "Jullie proberen een wig te drijven tussen ons", lacht hij. "Maar ik heb met ze gesproken en was heel duidelijk. Ik zei dat ik mijn best zou doen om hen te managen en hen de kansen te geven die ze verdienen. Ik wil dat ze alle drie pushen."

"In de vorige competitiewedstrijd stond Chuba klaar om in te vallen, maar wij scoren en ik maakte een andere keuze. Hij accepteerde dat, al was hij natuurlijk niet blij. Vanavond kreeg hij zijn kans en de credits. Zo werkt het, we zijn een team. In mijn ogen maakt het collectief het verschil, het team komt eerst."

Farioli telt tot slot zijn zegeningen na weer een Europese zege. "Dat is fundamenteel. We hebben een druk schema voor ons. Als we wat energie kunnen sparen en jonge spelers de kans geven, zoals Jorthy Mokio, dan doen we dat." Na terugkeer uit Azerbeidzjan wacht Ajax ontmoetingen met Willem II, Feyenoord en PSV in de Eredivisie.