Seizoen van Daramy mogelijk al voorij

Enorme klap: seizoen van in 2023 bij Ajax vertrokken aanvaller mogelijk al voorbij

Vandaag om 17:23
Laatste update: om 17:31

Mohamed Daramy heeft heel slecht nieuws ontvangen van de medische afdeling van Stade Reims. De voormalig Ajax-aanvaller is zwaar geblesseerd, en komt dit seizoen misschien wel helemaal niet meer in actie. 

Reims maakt op de officiële kanalen melding van de blessure van Daramy. De Deense vleugelspeler liep zijn blessure niet in clubverband op, maar tijdens een wedstrijd met het beloftenelftal van Denemarken. Het gaat om een kniekwetsuur, die hem sowieso maanden aan de kant zal houden. 

Wellicht nóg langer, want het is zelfs een realistisch scenario dat de 22-jarige Daramy dit seizoen helemaal niet meer in actie komt voor Reims, aldus Luka Elsner, trainer van de huidige nummer zes van Frankrijk. Voor de rechtspoot is de timing van de blessure behoorlijk pijnlijk, want hij was juist net terug van een andere blessure. 

Daramy vertrok in de zomer van 2023 definitief bij Ajax. Reims betaalde toen een bedrag van 12 miljoen euro, dat via bonussen kon oplopen tot 17,5 miljoen euro. Het afgelopen seizoen kwam de aanvaller tot 25 Ligue 1-duels. Daarin was hij goed voor vier doelpunten en vijf assists. Dit seizoen kwam hij pas twee keer in actie.