'Antony wil verhuurd worden aan Ajax'

'United geeft groen licht voor verhuur Antony, Ajax is serieuze optie'

Vandaag om 14:39
Laatste update: om 14:43

Antony zou wel oren hebben naar een tijdelijke terugkeer naar Ajax. Althans, dat beweert het Braziliaanse sportmedium Goal. Manchester United heeft naar verluidt besloten de 24-jarige aanvaller op de winterse verhuurlijst te zetten.

Manchester United betaalde in 2022 bijna 100 miljoen euro voor Antony, maar is allesbehalve tevreden over de prestaties van de aanvaller. Ook dit seizoen is er een bijrol weggelegd voor Antony, die nog maar vier keer in actie kwam voor de ploeg van Erik ten Hag. In Manchester is de hoop op het terugverdienen van de Antony-investering allang vervlogen, klinkt het. Daarom zou de clubleiding aansturen op een verhuurperiode.

'Manchester United en Antony willen door in het Europese voetbal', beweren de Brazilianen daarom. 'Meerdere Premier League-clubs' zouden al geïnformeerd hebben naar de mogelijkheid de vleugelaanvaller tijdelijk over te nemen. Ook Ajax wordt in één adem genoemd. Sterker nog, volgens Goal geniet een tijdelijke terugkeer naar Amsterdam de voorkeur van Antony zelf. 'Dat idee wordt door de aanvaller verwelkomd.'

Antony heeft tot dusver 86 duels voor United achter zijn naam staan, waarin hij twaalf keer scoorde en vijf assists gaf. Voor Ajax speelde de Braziliaan 82 keer. In Amsterdam kwam hij tot 24 treffers en 22 assists.