Harde kern Ajax te gast bij FC Twente: 'Enschede moet hier nog aan wennen'

Groep uit harde kern Ajax in Enschede te gast bij FC Twente - Lazio

Vandaag om 15:19
Laatste update: om 15:31

Een groep fans uit de harde kern van Ajax is vanavond te gast in Enschede bij FC Twente - Lazio. De Amsterdammers meten daar vast de toekomstige tegenstander uit Italië op. 

Bij streekkrant Tubantia komt een van de Amsterdamse fans aan het woord. Hij draagt een zonnebril van Vak-P (de harde kern van FC Twente, red.) en vertelt dat de relatie tussen beide groepen goed is. Met een clubje van vijftien man zijn ze uitgenodigd om de Europa League-wedstrijd van de Tukkers tegen Lazio bij te wonen. 

"In Amsterdam of Rotterdam gaat het anders", vertelt de fan over de situatie in Enschede. De burgemeester van de stad heeft een noodbevel afgekondigd en verbood Italiaanse fans het stadscentrum te betreden. "Daar is het veel minder zo’n gedoe. Hier moet de stad nog echt wennen aan Europese wedstrijden met dit soort clubs."

De Amsterdammers zijn overigens niet 'zomaar' in Enschede. Op 12 december neemt Ajax het in eigen huis ook op tegen Lazio in de Europa League. De Ajacieden lijken er dan ook vooral te zijn om een voorproefje te krijgen van wat ze van de beruchte Lazio-fans kunnen verwachten, klinkt het. 

FC Twente - Lazio begint donderdag om 21.00 uur.