Kokcu over Feyenoord

Kökçü 'klaar' met Feyenoord-duels: 'Vervelend, de hele tijd in de nek hijgen'

23 oktober om 23:52

Orkun Kökçü baalt als geen ander van het verlies met Benfica tegen Feyenoord (1-3). De middenvelder ondervond nadeel van het feit dat hij in het verleden voor de Rotterdammers speelde en is 'klaar' met de wedstrijden tegen zijn oude club.

"Het is nooit leuk als je verliest", begint Kökçü voor de camera van Ziggo Sport. "Je geeft drie punten weg in eigen huis. Dat is niet de beste avond. Ze waren agressief. Ik weet hoe dat gaat bij Feyenoord. Wij hadden daar geen antwoord op. Nu moeten we ons herpakken. Drie punten verloren, maar we hebben er nog zes. We hadden er liever negen."

Kökçü was niet veel bezig met het feit dat hij tegen Feyenoord speelde. De middenvelder kent naar eigen zeggen niet veel mensen bij de Rotterdammers. "Natuurlijk is het mijn oude club. Het is volgens mij nu al de derde wedstrijd sinds mijn overstap naar Benfica. Je wil op dit moment met Benfica de drie punten pakken. Dat is niet gelukt. Daar baal ik meer van, dan dat ik heb verloren van Feyenoord."

"Ik was er niet méér mee bezig", vervolgt de middenvelder. "Ze weten hoe ik speel en ik weet hoe zij spelen. Dat is soms vervelend, dat ze de hele tijd in je nek hijgen. Daar moest ik een beter antwoord op vinden. Dat is niet gelukt. Nu is het ook wel klaar met die wedstrijden tegen Feyenoord."

Al met al is Kökçü blij met zijn overstap naar Benfica. Ook heeft hij geen trek meer om het over zijn oude trainer Roger Schmidt te hebben. "Het gaat dit seizoen beter dan vorig seizoen. Ik wil niet veel meer zeggen over de trainer. Daar is al heel veel over gezegd. Ik moet naar mezelf kijken. Ik probeer het zo goed mogelijk te doen en constant te blijven. Elke wedstrijd moet ik het goed doen en ik moet ervoor zorgen dat mensen blij zijn dat ik hier ben. Uiteindelijk is het de juiste stap geweest."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!