Troy Parrott met AZ op bezoek bij oude club Tottenham Hotspur

Parrott met AZ voor even terug op oude nest: 'Zij hebben spelers van wereldklasse'

Vandaag om 08:17

Troy Parrott keert donderdagavond met AZ terug bij zijn oude club, Tottenham Hotspur. De Ierse spits bracht zeven jaar door bij de komende Europa League-tegenstander van de Alkmaarders en heeft veel aan de club te danken. Het wordt voor Parrott dan ook een bijzonder weerzien, zo vertelt hij.

Parrott trok op vijftienjarige leeftijd richting Noord-Londen om aan de slag te gaan in de jeugdopleiding van Spurs. Op zijn zeventiende maakte hij zijn debuut voor de hoofdmacht. Donderdagavond is de spits voor even terug op het oude nest, als hij met AZ de Europa League gaat vervolgen.

"Spurs is zo’n grote club. Ik heb een paar kansen gekregen om voor hen te mogen spelen en daar ben ik trots op", blikt Parrott in gesprek met De Telegraaf terug. "Ik heb zeven jaar bij de club gezeten. Ik ben er opgegroeid en heb me er als mens en als voetballer kunnen ontwikkelen."

Ondanks het feit dat een échte doorbraak uitbleef, heeft de Ier geen slecht woord over voor zijn voormalig werkgever. "Ze willen jonge spelers graag doorontwikkelen en bij het eerste elftal afleveren. Maar dat is ongelooflijk moeilijk, want de club behoort tot de top vijf van de Premier League. Het mocht niet zo zijn dat ik er doorbrak. Nu is mijn eigen reis begonnen", aldus Parrott, die uitkijkt naar het weerzien van donderdagavond.

"Het is zeker een speciale wedstrijd. Het is mooi om even terug te gaan en wat bekende gezichten te zien. Er lopen daar een paar spelers van wereldklasse rond, dus makkelijk gaat het niet worden. Maar het is voor mij en mijn medespelers een even spannende als mooie avond", besluit de spits. AZ en Spurs trappen om 21.00 uur af.