Parrott wil Pavlidis bij AZ evenaren

Parrott wil Pavlidis doen vergeten bij AZ: 'Daarvoor ben ik hier gekomen'

27 juli om 07:46

Troy Parrott is vastberaden om het kunstje van Vangelis Pavlidis bij AZ te herhalen. De nieuwe aanwinst van de Alkmaarders wil komend seizoen hoog op de topscorerslijst eindigen en met Luuk de Jong en Santiago Gimenez in 'hetzelfde rijtje' staan.

De lat ligt hoog voor Parrot: Pavlidis, De Jong en Gimenez stegen afgelopen seizoen allemaal boven de twintig doelpunten uit. "Vorig seizoen heb ik het net als iedereen van een afstandje bekeken. Ze waren de beste schutters van de competitie. Ik wil daar nu ook tussen staan. Daarvoor ben ik hier gekomen", stelt Parrott in gesprek met De Telegraaf.

"Ik wil mezelf geen druk opleggen, maar als ik goed speel en het team help, hoop ik dat het lukt", gaat de Ier, die voor maar liefst acht miljoen euro overkwam van Tottenham Hotspur en daarmee de duurste AZ-aankoop ooit werd, verder. "Ik denk dat AZ een goede plek is waar spelers de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Ik heb lang bij Tottenham rondgelopen, maar het was time to move on", zegt de spits zelf over zijn transfer.

Ook trainer Maarten Martens ziet de vergelijking tussen zijn nieuwe spits en Pavlidis steeds gemaakt worden. Toch vindt de oefenmeester dat je de twee niet te veel naast elkaar moet leggen. "We moeten hem niet steeds gaan vergelijken. Dit is een nieuw seizoen, een nieuwe spits. Wij denken een hele goede met hem te hebben" stelt de Belg.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!