Spurs-vedette Son niet in actie tegen AZ

Spurs-vedette mist duel met AZ: 'Hij zal niet spelen morgen'

Vandaag om 15:12

Een meevaller voor AZ: de ploeg uit Alkmaar hoeft donderdag geen rekening te houden met Heung-Min Son. De grote man van Tottenham Hotspur komt niet in actie in de Europa League-wedstrijd. 

Dat onthulde manager Ange Postecoglou woensdag op de persconferentie in aanloop naar het duel. "Son had wat klachten na het weekend. Hij zou morgen sowieso al niet meedoen." Richarlison is er daarentegen wel weer bij. "Hij is het weekend goed doorgekomen. Het is nu zijn tweede week in training, hij is er klaar voor."

Wilson Odobert, het 19-jarige talent dat afgelopen zomer voor bijna dertig miljoen euro overkwam van Burnley, gaat mogelijk wél minuten krijgen tegen AZ. "We zijn wat voorzichtiger met hem, want hij heeft veel gemist en trainde pas deze week weer. Zijn speeltijd zal van de wedstrijd afhangen."

'AZ heeft oog voor jong talent'

Postecoglou heeft Micky van de Ven, de enige Nederlander in zijn selectie, overigens niet om extra informatie over AZ gevraagd. "Ik denk dat ik meer weet van het Nederlandse voetbal", grapte de coach van Spurs. "We speelden tegen AZ toen ik een paar jaar geleden nog bij Celtic trainer was. Ze hebben altijd een goede ploeg en hebben oog voor het identificeren van jong talent."