Portugese pers na Benfica - Feyenoord

Portugese pers klapt na 'nachtmerrieachtige avond' voor Feyenoord: 'En terecht'

Vandaag om 00:15

Feyenoord heeft woensdagavond niet alleen voetbalminnend Nederland kunnen bekoren, ook Portugal is behoorlijk onder de indruk. De meest toonaangevende kranten van het land erkennen dat Benfica in het eigen Estádio da Luz simpelweg terecht verloren heeft.

'Een verrassende nederlaag, alleen voor wie het niet zag', kopt A Bola, dat daarmee stelt dat Benfica vooraf de favoriet was voor de zege. Die kwam er echter niet, en terecht, concludeert de krant. 'Benfica mag dan klagen over hun gebrek aan geluk, met een bal op de paal, een afgekeurde goal en de scheidsrechter, maar uiteindelijk is de uitslag terecht, gezien het karakter dat Feyenoord toonde.'

'Het feest is Nederlands!'

Vervolgens komt A Bola met een opsomming van hetgeen Feyenoord zo sterk maakte in Lissabon. 'Balbezit, druk, goede spelhervattingen. De Nederlanders hadden het allemaal, en wonnen ruimschoots. De uiteindelijke 1-3 was terecht.'

Record schrijft vergelijkbare woorden. De krant noemt de overwinning van Feyenoord een resultaat 'dat niet veel discussie verdient'. 'Benfica werd in de eerste helft gekleineerd. Alleen met spelhervattingen kon het Feyenoord bedreigen. Het feest is Nederlands!', besluit Record.

Tekst gaat verder onder foto

'Nachtmerrieachtige avond'

O Jogo wijdt de nederlaag van Benfica niet zozeer aan de kracht van Feyenoord, maar aan de tekortkomingen van Benfica. 'Ze kregen vijf doelpunten tegen', doelt het op de drie tellende en twee afgekeurde goals. 'De eerste nederlaag in het Bruno Lage-tijdperk', stipt het vervolgens aan. Jornal de Noticias is een stuk minder mild, en heeft het over een 'nachtmerrieachtige avond in het Estádio da Luz.' Feyenoord legde volgens de kwaliteitskrant 'veel defensieve zwakheden' van Benfica bloot, en won dan ook terecht.

RTP omschrijft het spel dat Feyenoord in de eerste helft op de mat legde als 'simpel en effectief'. 'Daarmee maakten ze het verschil. Feyenoord had aan het begin van het seizoen beloofd dat hun huidige voetbal anders zou zijn dan de vriendschappelijke wedstrijd (5-0 nederlaag). Nu versloegen ze Benfica met 1-3.'