Wedstrijdverslag Benfica - Feyenoord

Swingend Feyenoord boekt verdiende zege bij Benfica na spannende slotfase

23 oktober om 22:53
Laatste update: 23 oktober om 22:58

Feyenoord is er na een uitstekende eerste helft en een uiterst spannende tweede helft in geslaagd om te winnen bij Benfica. Ayase Ueda en Antoni Milambo zorgden voor een 1-3 overwinning in Estádio da Luz. Vooral de eerste treffer van de negentienjarige middenvelder was om van te smullen.

Het duel begon onrustig in Portugal. Beide elftallen hielden de bal niet lang in de ploeg. Na de openingsfase waarin Benfica het spel probeerde maken, was het Feyenoord dat direct brutaal op voorsprong kwam. Igor Paixão werd weggestuurd en bediende Ayase Ueda met een uitstekende voorzet. De Japanner schoot in een keer raak in de korte hoek: 0-1. Al snel hoopte Benfica iets terug te doen via een schot van Kerem Aktürkoglu, maar dat leverde geen gevaar op.

Wat wel gevaar opleverde, was een schitterende aanval van Feyenoord. De Rotterdammers bouwden op alsof er geen druk van Benfica op stond en dat resulteerde in een schot van héél ver van Paixão. De poging ging rakelings naast. In de 19e minuut stoomde oud-Feyenoorder Fredrik Aursnes op, maar zijn voorzet werd eruit gehaald door David Hancko. Die corner die daarop volgde belandde na mistasten van Timon Wellenreuther op de paal. Nadat Quinten Timber eerder nog een goed schot loste, was het Ueda die Feyenoord op 0-2 leek te zetten. De goal werd echter afgekeurd door een overtreding van Jordan Lotomba op de slimme Nicolas Otamendi.

Na een halfuur was het alsnog raak. Een heerlijke lichaamsschijnbeweging van Timber zorgde ervoor dat hij Antoni Milambo aan kon spelen. Die poortte Otamendi en schoot vervolgens door de benen van Anatoliy Trubin raak. Ondanks dat Feyenoord via Ibrahim Osman en Benfica via Angel di Maria nog kansen kregen bepaalde de middenvelder met die goal de ruststand op 0-2.

Vlak na rust hoopte Benfica met een sterke openingsfase Feyenoord pijn te doen, maar dat lukt niet. Vangelis Pavlidis loste vanuit een moeilijke hoek een schot. Wellenreuther bracht knap redding. Daarna ging Feyenoord vrolijk op zoek naar de 0-2. Eerst ging Milambo er samen met Osman vandoor. De middenvelder koos voor het schot, maar dat pakte niet goed uit. Daarna leek Feyenoord op 0-3 te komen via Gernot Trauner, maar de VAR zette wegens buitenspel wéér een streep door de treffer. Niet veel later was het aan de andere kant wel raak. Benfica bracht via Aktürkoglu, die raak schoot vanuit de rebound, de spanning volledig terug.

In de 73e minuut moest Wellenreuther zich strekken. Samen met de lat voorkwam de Duitser de gelijkmaker van Benfica, om nog geen minuut later wéér redding te brengen. Daarna kwam Benfica lang niet meer tot grote kansen, terwijl ook Feyenoord er, naast een schot van Hwang In-beom, niet écht meer uit kwam. Na een spannende slotfase leek het 1-2 te blijven, maar Milambo maakte in de extra tijd aan alle twijfel een einde met de 1-3. Daardoor staat Feyenoord na 3 wedstrijden nu op zes punten in de Champions League

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!