Rapportcijfers voor Feyenoord na wedstrijd tegen Benfica

Feyenoord op rapport: prachtcijfers na magistrale avond, masterclass van Milambo

23 oktober om 23:00
Laatste update: 23 oktober om 23:47

Een bij vlagen werkelijk fenomenaal Feyenoord heeft woensdagavond gewonnen van Benfica. Vooral in de eerste helft werd een ontzettend hoog niveau gehaald. Dissonanten waren er niet, uitblinkers des te meer. VoetbalPrimeur geeft rapportcijfers aan de Rotterdamse hoofdrolspelers. 

Timon Wellenreuther - 7: - zag in de eerste helft een mispeer op de paal belanden, maar keepte vervolgens een sterke wedstrijd, tot het aanbreken van minuut 66. Toen zag hij er niet best uit bij de aansluitingstreffer van Benfica. Gelukkig voor hem bleef het uiteindelijk bij maar één Portugees doelpunt, mede dankzij zijn fantastische redding een kwartier voor tijd. 

Jordan Lotomba - 6,5: speelde een wedstrijd met twee gezichten. Lotomba, dit seizoen al meermaals verguisd door Feyenoord-volgers, was comfortabel aan de bal en verschafte zichzelf geregeld ruimtes door behendig weg te draaien. Wel maakte hij een onhandige 'overtreding', voorafgaand aan de afgekeurde 0-2. Bij de 1-2 van Benfica was hij in geen velden of wegen te bekennen. 

Gernot Trauner - 8: de Oostenrijker speelde een dijk van een wedstrijd in Lissabon. Trauner won veel kopduels, deed aan de bal vrijwel niets verkeerd, maakte Vangelis Pavlidis het leven zuur, zette louter goede tackles in en dekte vaak uitstekend door. Ook in de slotfase, toen het lastiger werd, bleef hij overeind. 

David Hancko - 7,5: de onverzettelijkheid van Hancko kwam perfect tot uiting bij de afgekeurde 0-2. Toen gaf hij werkelijk alles om de bal binnen de lijnen te houden. Het zegt veel over de linkspoot, die ook woensdagavond eigenlijk op geen foutje te betrappen viel. 

Hugo Bueno - 7,5: inmiddels kan toch wel geconcludeerd worden dat Bueno een uitstekende aanwinst is voor Feyenoord. De Spanjaard is aan de bal ook echt een Spanjaard: ontzettend comfortabel, en stressbestendig. Ook verdedigend stond hij zijn mannetje. 

In-beom Hwang - 8: haalt sinds zijn debuut voor Feyenoord tegen Bater Leverkusen een hoog niveau, ook in Lissabon weer. De Zuid-Koreaan is zó compleet. Hij verovert ballen, maar is vervolgens ook in staat om er iets héél nuttigs mee te doen. Om over zijn tomeloze inhoud nog maar te zwijgen. 

Antoni Milambo - 9: Milambo is een enorm talent. Dat wist Nederland al, maar nu ook Portugal. De jonge middenvelder beschikt over ontzettend veel power, én een hele goede techniek. Zijn doelpunt, de 0-2 van Feyenoord, illustreerde dat. Milambo gaf eerst even Argentijns wereldkampioen Nicolás Otamendi een panna, om de bal vervolgens ook door de benen van keeper Anatoliy Trubin te schieten. Eigenlijk hield hij zijn hoge niveau de hele avond vol, met als kers op de taart een tweede doelpunt. 

Quinten Timber - 8,5: als Timber nog niet op de lijstjes van Europese topclubs stond, staat hij dat na woensdagavond zeker wel. De aanvoerder van de Rotterdammers is misschien wel de beste speler van de selectie. Zuiver en strak in de passing, wegdraaien bij zijn tegenstander, versnellen wanneer nodig, temporiseren wanneer nodig, noem het maar op. In één woord: geweldig. 

Ibrahim Osman - 7: was zeker niet slecht, maar wel één van de mindere bij Feyenoord. Osman was met zijn enorme snelheid vaak een goed afspeelpunt, maar aan de bal was het hier en daar wat onrustig. Wel lijkt het erop dat Brian Priske de ruwe diamant uit Ghana steeds beter weet te polijsten. 

Ayase Ueda - 8: Ueda is nu écht los. De Japanse spits is koelbloedig, zo bewees hij bij de 0-1. Ook bij de afgekeurde 0-2 bewees hij een échte spits te zijn, met een waar neusje voor de goal. Daarnaast was hij ook aan de bal, iets waar het nog weleens aan wil schorten, meer dan goed. 

Igor Paixão - 7: zijn assist bij de 0-1 was haarfijn. De Braziliaan was zelf ook nog een keer dichtbij een doelpunt, na een fraaie rush en een goed schot. Halverwege de tweede helft, waarin de vermoeidheid toetrad, leek de tank leeg bij Paixão. 

Invallers
Thomas Beelen 6,5: viel na 58 minuten spelen in voor Osman om voor defensieve zekerheid te zorgen, en bracht dat. 
Anis Hadj-Moussa - x: viel na 75 minuten in voor Lotomba en speelde te kort voor een beoordeling.
Julián Carranza - x: viel na 75 minuten in voor Ueda en speelde te kort voor een beoordeling.
Gijs Smal - x: viel na 88 minuten spelen in voor Bueno en speelde te kort voor een beoordeling. 

Trainer
Brian Priske - 7: zijn wedstrijdplan klopte als een bus. Benfica werd in grote delen van de eerste helft helemaal weggevaagd. Met het inbrengen van Beelen wilde de Deen defensieve zekerheid inbouwen. Dat gebeurde, maar het zorgde er ook voor dat Feyenoord minder balvast werd. Consequenties had dat uiteindelijk niet. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)