Van Basten en Pastoor lovend over Lang

Van Basten vol lof over PSV-uitblinker: 'Hij heeft zijn sterrenstatus waargemaakt'

Vandaag om 12:34
Laatste update: om 12:41

Noa Lang heeft dinsdagavond indruk gemaakt op Marco van Basten en Alex Pastoor tijdens het Champions League-duel met Paris Saint-Germain (1-1). De twee analisten zien de aanvaller steeds meer tot zijn recht komen in de ploeg van trainer Peter Bosz.

Lang, die na 65 minuten naar de kant werd gehaald door Bosz, opende in het Parc des Princes verrassend de score met een schot in de korte hoek. Door deze openingstreffer had de vleugelaanvaller een groot aandeel in het zwaarbevochten punt. Door een doelpunt van Achraf Hakimi eindigde het duel in Parijs uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel.

"Lang is een gewoon een goede voetballer. Hij moet met zijn voeten en de bal praten en dat heeft hij gedaan", aldus Van Basten bij Ziggo Sport. "In de eerste helft was hij by far de gevaarlijkste man. En hij maakt een schitterende goal. Elke keer als hij aan de bal is, ontstaat er gevaar. Er gebeurt wat. Hij heeft zijn sterrenstatus waargemaakt."

Pastoor verwacht dat Lang steeds belangrijker gaat worden voor PSV."We zeiden voor de wedstrijd: als Hakimi gaat rennen, dan komt Marquinhos in een grote ruimte één tegen één te staan tegen Lang", vertelt hij. "Maar bij zijn doelpunt ging hij ze allebei voorbij. Dit is de speler waarvan PSV altijd heeft verwacht en gehoopt dat hij het gaat doen. Hij gaat steeds langer spelen, dus dat is hartstikke goed voor PSV."