Degryse en Mulder over rode kaart Onyedika tegen AC Milan

Geen genade voor rode kaart Club Brugge: 'Hij breekt bijna het been van Reijnders'

Vandaag om 10:15

Tijdens het Champions League-duel tussen AC Milan en Club Brugge (3-1) kreeg Raphael Onyedika voor rust een rode kaart na een harde overtreding op Tijjani Reijnders. Marc Degryse en Jan Mulder vonden het wegsturen van de middenvelder van Club Brugge meer dan terecht.

Tijdens de rust van de wedstrijd in San Siro werd de rode kaart van Onyedika in de studio van VTM besproken. Degryse vond het niet meer dan terecht dat de VAR de beslissing van de scheidsrechter corrigeerde. In eerste instantie werd een gele kaart getrokken. "Onyedika breekt bijna het been van Tijjani Reijnders. Je neemt altijd een risico als je te laat komt met een tackle."

"Je kunt niet zeggen dat Onyedika niet naar de bal gaat, maar het is te gevaarlijk", gaat Degryse verder. "Als VAR zie je bijna iemand zijn enkel breken. Dan is rood terecht. En op de middenlijn zo fel ingaan? Nee, toch..."

Mulder sloot het onderwerp in de studio af. "Door de actie kan Reijnders levenslang ongelukkig zijn", aldus de Nederlandse analist. "Het zag er verschrikkelijk uit."

Uiteindelijk was Reijnders de grote man bij AC Milan met twee treffers. De thuisploeg wist in San Siro met 3-1 af te rekenen met de Belgen.