Italiaanse pers ziet 'masterclass' Reijnders bij AC Milan

Italiaanse pers ziet 'masterclass' Reijnders bij AC Milan: 'Het Nederlandse genie'

Vandaag om 08:18
Laatste update: om 08:20

Tijjani Reijnders heeft dinsdagavond indruk gemaakt in de Champions League. Met zijn eerste én tweede Champions League-goal wees hij AC Milan de weg tegen Club Brugge (3-1). In de Italiaanse pers krijgt Reijnders de hoogste cijfers.

AC Milan kwam 'afgeleid' voor de dag, constateert La Gazzetta dello Sport. Het was evenwel genoeg om Club Brugge te verslaan. Reijnders werd de grote man met goals in de 61ste en 71se minuut. 'Het zijn de eerste drie punten voor Milan in de nieuwe Champions League. Dit resultaat geeft zuurstof', aldus Tuttosport.

Reijnders wordt door Football Italia beloond met een 8 voor zijn optreden. 'De Nederlander bewees zich eindelijk als de allround middenvelder die hij is. Uitstekend en bijzonder invloedrijk.' Ook van Eurosport krijgt Reijnders het hoogste cijfer - een 7. 'Hij blinkt uit met zijn diepgang. Alsof hij tovert. Elke keer staat hij op het juiste moment op de juiste plaats.'

'Reijnders wil altijd de bal hebben, een teken van persoonlijkheid', schrijft Milan News, dat een 7,5 uitdeelt. 'Hij zorgde ervoor dat Raphael Onyedika rood kreeg en Milan een weg vond om Club Brugge te verslaan.' Tuttomercatoweb zag zelfs een 'masterclass' van Reijnders, terwijl Calciomercato meldt: 'Een avond om nooit te vergeten voor het Nederlandse genie. Tijjani maakt San Siro gek van vreugde.'

Reijnders is zelf ook dolblij met zijn glansrol. "Ik heb er even op moeten wachten, maar het is een geweldig gevoel om twee keer te scoren in een wedstrijd en al helemaal in de Champions League", reageert hij voor de camera van Ziggo Sport. "Hier droomde ik van."