Geertruida: 'Slot was game changer voor Feyenoord'

Geertruida lyrisch: "Zijn komst een game changer voor Feyenoord"

Vandaag om 21:17

Lutsharel Geertruida verheugt zich op het weerzien met Arne Slot. De RB Leipzig-verdediger treft zijn voormalig trainer woensdag in het Champions League-duel met Liverpool. In aanloop naar dat duel geeft hij zeer hoog op van Slot.

Geertruida bewaart goede herinneringen aan hun gezamenlijke tijd bij Feyenoord. "Absoluut! Arne wist het beste uit mij te halen, mede doordat hij ook ongemakkelijke dingen ter sprake bracht. En hij had altijd gelijk in wat hij zei. Ik denk dat hij een game changer was voor Feyenoord toen hij naar Rotterdam kwam", stelt de Oranje-international in een interview op de website van Leipzig.

"We speelden altijd dominant voetbal, hoe groot de tegenstander ook was. En dat leidde ons naar een kampioenschap, een bekerwinst en de finale van de Conference League. Hij heeft het dus heel goed gedaan", vervolgt Geertruida, die vol lof is over de kwaliteiten van de huidig Liverpool-manager. "Hij is een heel slimme coach die precies weet wat hij wil en hoe hij dat dan ook moet aanpakken. En buiten het veld staat hij voor iedereen open, heeft hij altijd een luisterend oor en is hij een goede gesprekspartner."

Geertruida had in aanloop naar het duel in de Red Bull Arena nog geen contact met Slot. "Nee, ik heb hem nog niet gesproken. Ik denk dat we het momenteel allebei erg druk hebben. Misschien lukt het morgen voor of na de wedstrijd." RB Leipzig en Liverpool staan woensdagavond vanaf 21.00 uur tegenover elkaar.