'Reijnders is on-Nederlands en een geweldige speler'

Pastoor lyrisch over Nederlander in Champions League: 'Reuzensprong gemaakt'

Vandaag om 18:58

Tijjani Reijnders krijgt voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd van AC Milan tegen Club Brugge veel lof toegezwaaid in de studio van Ziggo Sport. Marco van Basten en vooral Alex Pastoor zijn complimenteus.

"Ik had niet verwacht dat hij een vaste basisspeler zou worden bij AC Milan", begint Van Basten, die wordt aangevuld door Pastoor. "Reijnders heeft ook meteen de stap naar het Nederlands elftal gezet. Dit is echt een reuzensprong."

Reijnders maakte ruim een jaar geleden voor bijna twintig miljoen euro de overstap van AZ naar AC Milan. Vanaf zijn start in Italië is hij een vaste waarde. Pastoor: "Ik denk niet dat heel veel mensen hadden voorzien dat hij het zou redden."

"Als aanvallende middenvelder onderscheidt Reijnders zich enorm met zijn diepgang en on-Nederlandse bereidheid om continu te lopen", vervolgt de analist. "Ook hefet hij een schitterende techniek en is hij vrij koelbloedig voor de goal. Dit is met name in aanvallend opzicht een geweldige speler die een geweldige sprong heeft gemaakt."