'Ajax laat oog vallen op Mexicaan Huerta'

Mexicaanse pers: Ajax laat oog vallen op trefzekere linksbuiten (23)

Vandaag om 18:29

Ajax heeft het oog laten vallen op César Huerta. Althans, dat meldt El Universal uit Mexico. De 23-jarige aanvaller zou zich bij UNAM Pumas in de Amsterdamse kijker hebben gespeeld.

Huerta is een vleugelaanvaller, die het liefst aan de linkerkant speelt. In de zomer stond hij in de concrete belangstelling van Liverpool, dat van plan was hem voor enkele miljoenen over te nemen van UNAM Pumas en hem vervolgens meteen te verhuren. De transfer werd echter op het laatste moment afgeblazen.

Nu zou Ajax weleens kunnen lonken, claimt El Universal. Volgens het Mexicaanse medium wordt Huerta, die beter bekend staat als 'Chino', op de voet gevolgd door de Amsterdammers. In een later stadium wordt door technisch directeur Alex Kroes en co. besloten of er eventueel een bod wordt uitgebracht.

Huerta maakte dit seizoen vijf goals in elf competitiewedstrijden voor UNAM Pumas, waarmee hij de meest trefzekere Mexicaan in de nationale competitie is. Hij doorliep de jeugdopleiding van CD Guadalajara en is international. Vorige week scoorde Huerta voor Mexico tegen de Verenigde Staten (2-0).

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Antony, Ajax, PSV, Feyenoord en Indonesië!