Poepon waarschuwt Ajax voor Qarabag

'Vind het ontzettend jammer dat ik mijn debuut niet heb kunnen maken voor Ajax 1'

Vandaag om 17:59

Rydell Poepon baalt ervan dat hij nooit in de hoofdmacht van Ajax heeft gespeeld. De geboren Amsterdammer doorliep de jeugdopleiding van de Nederlandse recordkampioen en sluit een terugkeer bij de club als trainer niet uit. Ook waarschuwt Poepon Ajax voor FK Qarabag.

In gesprek met Ajax Showtime blikt Poepon terug op zijn tijd bij Ajax. "Kijk, ik vind het ontzettend jammer dat ik mijn debuut niet heb kunnen maken en niet officieel voor Ajax 1 heb gespeeld. Henk ten Cate (trainer Ajax in die periode, red.) vond mij geen Ajax-spits. Dat heeft hij letterlijk zo tegen mij gezegd. Hoe groot je droom ook is om voor Ajax te spelen, op dat moment wordt het niet realistisch. Ik werd verhuurd aan Willem II, maar wel met het idee om misschien nog terug te keren bij Ajax. Alleen dat pakte heel anders uit."

Later kwam Poepon uit voor clubs als Willem II, Sparta Rotterdam, De Graafschap, ADO Den Haag en NAC Breda. De 37-jarige spits, die momenteel voetbalt bij de Amsterdamse derdeklasser WDS, sluit een terugkeer bij Ajax niet uit. "Ik heb tegen mezelf gezegd: ik wil een papiertje halen en mezelf de kans geven als de mogelijkheid er komt om te kijken of ik het leuk vind", doelt hij op een loopbaan als trainer. "Ik weet het nog niet. Met DWS O15 heb ik een leuk seizoen gehad met die jongens. Dat smaakte naar meer. En als Ajax mij ooit benadert, zal ik daar ook zeker voor openstaan."

Tussen 2015 en 2016 speelde Poepon ook even voor Qarabag, de club die Ajax donderdag treft in de Europa League. "Je moet ze zeker niet onderschatten", waarschuwt hij. "Ik heb die wedstrijden tegen Leverkusen (van vorig seizoen in de Europa League, red.) gezien. Dat was wel inzakken en spelen op de counter. Leverkusen was eigenlijk heer en meester. Tegen Malmö kwamen ze 1-0 voor, maar verliezen ze wel met 1-2. Dat zegt spreekt dan ook weer voor zich. Misschien kunnen ze zich meer opladen voor wedstrijden tegen grotere teams. Ze zullen Ajax ook zeker als een groot team benaderen. Wat ik verwacht? Dat Ajax wel gaat winnen, 0-2."