Rydell Poepon over Brian Brobbey

Spitsendiscussie bij Ajax: 'Of Weghorst ze qua voetbal gaat helpen? Denk ik niet'

Vandaag om 12:34

Brian Brobbey past meer dan Wout Weghorst in het spel dat Francesco Farioli met Ajax wil spelen. Dat laat Rydell Poepon weten tegenover Ajax Showtime. De oud-spits heeft alle vertrouwen in de wederopstanding van de Ajax-aanvaller.

Ondanks zijn mindere vorm blijft Farioli kiezen voor Brobbey in de basis, terwijl Weghorst als invaller al tweemaal de wedstrijd heeft beslist voor Ajax. "Ik denk persoonlijk dat hoe Brobbey speelt en hoe Farioli met Ajax wil spelen, dat Brobbey beter in het plaatje past dan Weghorst", steekt Poepon van wal. "Alleen: er komt nu ook media bij kijken, er komt druk bij, hij scoort niet en je ziet aan hem dat het aan hem vreet dat hij nog niet heeft gescoord. Mijn advies naar Brobbey toe is: blijf hard werken en blijf hetzelfde doen, houd vertrouwen in jezelf en weet dat je altijd gaat scoren. Je krijg altijd je kansen."

"Brobbey komt nog wel in de positie en je weet dat hij elk moment kan vallen", gaat Poepon verder. "Hij creëert ze ook zelf. Dat is wel iets waar hij vertrouwen uit moet blijven halen en ik denk dat hij dat ook wel doet." Bovendien houdt ook Farioli vertrouwen in zijn spits. "Hij gaf aan dat hij nog steeds hard werkt op de training en daar begint het allemaal mee. Het is ook belangrijk dat de trainer zijn vertrouwen in hem uitspreekt en dat hij hem in bescherming neemt. De media maken het nu ook groot. Hoe Weghorst inviel, is zoals we hem kennen. Op basis van zijn doelpunten zou Weghorst moeten spelen, maar of hij het team qua voetbal meer gaat helpen? Dat denk ik niet."

Bovendien heeft Brobbey vorig seizoen laten zien dat hij wel degelijk kan scoren. Liefst achttien keer scoorde de aanvaller in de Eredivisie. "Toen was Ajax minder en droeg hij Ajax in zijn eentje. Daar heeft hij ook wel wat mee afgedwongen. Mijn vertrouwen heeft hij sowieso en ik denk dat het publiek ook zeker vertrouwen in hem heeft."