Van Basten vindt dat Ajax Pavlidis had moeten halen

Van Basten zag 'om de hoek' optie voor spitspositie Ajax: 'Niet te geloven, die had daar moeten spelen'

Vandaag om 09:58

Marco van Basten vindt dat Ajax Vangelis Pavlidis als spits naar Amsterdam moet halen. In Rondo van Ziggo Sport is de analist kritisch op de clubleiding dat ze in Amsterdam niet voor de scorende Griek zijn gegaan als nieuwe aanvalsleider.

In het praatprogramma wordt de vorm van Pavlidis besproken, waarna Van Basten duidelijk is. Niet Brian Brobbey, Wout Weghorst of Chuba Akpom, maar de Griek had volgens hem bij Ajax in de spits moeten staan. "Die had toch bij Ajax moeten voetballen, Pavlidis? Die speelde nota bene in Alkmaar, dat is om de hoek. Dan hebben ze de afgelopen jaren zo lang lopen klooien. Niet te geloven, dat vind ik echt belachelijk."

Ook tafelgenoot Ronald de Boer is erg onder de indruk van de spits. Zowel in zijn tijd bij AZ als nu bij Benfica. "Het ziet er goed uit, altijd. Die doet het geweldig, hè", concludeert de voormalig Ajax-speler en analist.  

Pavlidis werd vorig seizoen met 29 goals topscorer van de Eredivisie namens AZ. De Griek bleek daarna niet meer houdbaar voor de Alkmaarders en hij vertrok voor achttien miljoen naar het Portugese Benfica. Daar draaide hij een sterke voorbereiding en inmiddels is hij ook in de competitie op schot. Met twee goals in zeven competitieduels is hij erg belangrijk voor de huidige nummer drie van de Portugese competitie.