Mulder geniet van Feyenoord-nieuwkomer: 'Hij was fantastisch'

Van Basten wijst reden voor groei bij Feyenoord aan: 'Daar ligt de basis'

21 oktober om 23:53

Youri Mulder heeft genoten van het optreden van Feyenoord-aanvaller Ibrahim Osman. De buitenspeler, die gehuurd is van Brighton maakte tegen Go Ahead Eagles indruk, stelt de analist in Rondo. Marco van Basten wijst een andere oorzaak aan voor het verbeterde spel bij de Rotterdammers.

"Die Osman was fantastisch, met die eerste goal. Dan begin je al fantastisch", vangt Mulder aan. "Tegen Girona vond ik hem ook al goed, maar hij had wedstrijden daarvoor waarbij je dacht: kan hij wel voetballen? Een beetje gek. Bij Minteh duurde dat nog langer, maar hij (Osman, red.) is er nu vrij snel doorheen."

"Hij heeft snelheid, gecombineerd met een mooie techniek", vervolgt Mulder, die genoot van de goal die de vleugelspeler maakte tegen Go Ahead Eagles. "Het is een prachtig voorbeeld. Hij gaat zo binnendoor, dat verwachtten ze niet. Echt geweldig, hoor."

Ook Van Basten keek met plezier naar Osman, maar nog belangrijker vindt hij de terugkeer van Gernot Trauner. "Dat is heel belangrijk voor ze. Hancko en hij kunnen allebei voetballen en het spel maken. Trauner heeft veel last van zijn knieën gehad, dat is veel gedoe geweest. Maar daar ligt de basis, bij het structureel goed opbouwen."