Derksen haalt Lukkien door de mangel: 'Hij dupeert zijn elftal en een vol stadion'

Derksen 'ergerde zich kapot' aan Eredivisie-trainer: 'Zo ga je niet met mensen om'

21 oktober om 23:08

Johan Derksen is niet te spreken over Dick Lukkien, die Leandro Bacuna en Etienne Vaessen niet opstelde bij FC Groningen omdat ze na een lange vliegreis te laat op de club kwamen. In Vandaag Inside stelt Derksen dat Lukkien hiermee niet alleen zijn elftal dupeerde, maar ook het publiek.

"Ik heb me kapot geërgerd aan de trainer van FC Groningen", vangt Derksen aan. "Voetballers zijn gewoon werknemers. Als je bij je baas te laat komt, krijg je geen boete en word je niet naar huis gestuurd. De brug kan open zijn, je kan een vriendin hebben waar je even langs moest. Er zijn allerlei redenen. Hij heeft een speler die met Suriname moest spelen, en een speler die met Curaçao moest spelen. Die hadden allebei een lange vliegreis achter de rug en zijn iets te laat."

"Dan moet een trainer die geen persoonlijkheid heeft zijn status houden door hard in te grijpen", vervolgt de oud-voetballer. "Hij dupeert het elftal. Dat zijn mensen die samen hun geld moeten verdienen, maar nog erger: hij dupeert een vol stadion met mensen die een kaartje hebben gekocht, door ze niet zijn beste spelers voor te schotelen. Dit is echt een hele slechte beslissing. Lukkien heeft het tot nu toe goed gedaan, maar hier slaat hij de plank volledig mis. Zo ga je niet met mensen om", besluit Derksen.